Cseszneki vár - Információk

Házirend

Kérjük olvassa el!

Házirend

A Cseszneki Várba történő belépése esetén a látogató felel saját testi épségéért! A feljutás fizikai adottságoktól függően akár hosszabb időt is igénybe vehet a változó terepviszonyok miatt, a különböző időjárási tényezők hatásától pedig még nehézkesebbé válhat. Kérjük, fokozottan ügyeljen saját, illetve mások testi épségére is! Biztonsági intézkedéseink értelmében a látogatók kötelesek betartani a személyzet utasításait, mint például a „Falra mászni tilos!” felhívást!

Felhívjuk minden kedves vendégünk figyelmét, hogy a Cseszneki Vár meglátogatásával a vár területén mindenki saját felelősségére tartózkodik, minden ott történt cselekvéséért saját maga felel!

A vár teljes területe természetvédelmi területen fekszik, ebből kifolyólag a növényi- és állati világ károsítása semmilyen formában nem megengedett, illetve annak rendezetten és tisztán tartása mindannyiunk érdeke. Kérjük, ügyeljen a rend fennmaradására!

A belsővárba vezető fa-, valamint sziklalépcsők különböző időjárási behatások miatt vizessé, csúszóssá válhatnak. Kérjük, ennek megfelelő lábbeliben érkezzen, illetve szükség esetén fokozottan legyen óvatos!

A Cseszneki Vár nem látogatható területeire a belépés tilos és életveszélyes! A falakon, berendezésein, tárgyain, elektronikai eszközein történt bármilyen nemű kár okozásáért a látogatót teljes körű anyagi felelősség terheli!

A vár területén elhagyott értéktárgyakért nem vállalunk felelősséget! A talált tárgyakat, kérjük, a vár pénztárában szíveskedjenek minden esetben leadni, ezeket 1 hónapig őrizzük meg.

A Cseszneki Várba bármilyen sérülést vagy életveszélyt okozó eszközt, anyagot bevinni tilos!

A várban elhelyezett ábrák, tájékoztatók és egyéb más jelzések a látogatók érdekeit szolgálják, amennyiben hibát tapasztal ezek elhelyezésével, alkalmazásával kapcsolatban, kérjük, írjon e-mail címünkre (csesznek.varkapitany@gmail.com) és felülvizsgáljuk a kérdéses jelzéseket.

Dohányozni kizárólag a kijelölt helyeken szabad!

Ha kutyával érkezett, kérjük, használjon pórázt!

A várban és annak közelében drónt használni tilos!

MEGKÖZELÍTÉS

Veszprém felől: 82-es főút 30-as kilóméterszelvény, cseszneki leágazó

Győr felől: 82-es főút, Bakonyszentkirályon át

PARKOLÁS

Gépjárművel érkező látogatóink a vár bejáratától 250 méterre található ingyenes parkolót használhatják a cseszneki köztemetővel szemben.

Cseszneki Vár – Logo

Novembertől – Februárig
Kedd - Vasárnap: 9.00-16.00
Márciustól – Októberig
Kedd - Vasárnap: 10.00-18.00

Felnőtt: 700 Ft
Diák / Nyugdíjas: 500 Ft

8419 Csesznek, Vár út
+36 (70) 291 3990
csesznek.varkapitany@gmail.com